top of page

1.-2.11.2014 Horník- Memoriál Vaška Kovaříka

Mistrovství republiky ve sprintu, spousta přihlášených lidí, velká konkurence. My jsme jeli spíš otrkat naše mlaďáky, jejich první velká sezóna a první velké závody. Peťa jel na pevné Kostce s Coppim, já jedničku s Coudym a dvojku Jetinku a Cas. Beefinku proběhla Mary a Bleka Luboš. Kača Bluchová běžela s Elinkou.

Pátek a sobota

V pátek jsme si jeli projet trať s Coppim a Coudym, kapsa na louce byla pro nás dosti prekérka. Zkracování trati Coudy evidentně po Artince zdědil a snad i to, že se to může dělat právě na téhle trati, to Artinka taky uměla :-D Ale jinak fajn. Jelikož tento závod běžela s Beef Mary, tak si ji vzala v pátek, přivedla nám ji na krmení a v neděli nám ji vrátila. Beefinka měla zase úžasnou péči, spala s Mary ve spacáčku...

 

Sobotní starty, ještěže nás bylo tolik a navzájem jsme se odstartovali. S mýma mlaďákama je to obzvláště obtížné. Coudy v jedničce maká poctivě, ale vyklusává. Cas s Jetinkou super. Coppi maká parádně. Na trati byly některé úseky čerstvě vysypané pískem. Když se do toho najelo, bylo to jak dupnout na brzdu, bořilo se, zpomalovalo, člověk i pes se nadřel. Večer jsme se vydali do hospůdky ve vedlejší vesnici.

 

Neděle

Probudili jsme se do mlhy a naše starty v mlze proběhly, celou cestu. Vlhko, mlha, rosily se brýle. Ráno přijel Tomáš Pešek okouknout své kluky a domluvili jsme, že mu umožní start v nedělní etapě, běžel s Nelinkou. Nelinka sice neměla moc natrénováno, ale má srdíčko a tak do toho dala všechno. Makala, chvilku si orazila a zase makala. Tomáš aspoň prubnul maminu svých štěňat a byl spokojenej. Pomohl mi i na startu. Je opravdu vidět, že to dělal, i když dávno, práce se psy se nezapomíná. Umí psa chytit, ví jak ho podržet na startu, a to je super. Velká pomoc. Jetinka už hůř regeneruje a tak od poloviny tratě to táhla Cas, poctivě odmakala všechno, z kopce jsem na Jetču brzdila. Ale jeli jsme pro zkušenosti, ne pro výsledek. O to šlo. Coppi s Peťou makal jak ďas.

 

Pro naše mlaďáky velká zkušenost, takové rychlosti ještě nedáváme, ale otrkáváme se.

Jak nás zachytily objektivy jiných

​© Copyright Dog Racing Kennel Robova louka ltd. all rights preserved.

bottom of page