top of page

8.-2.5.2015 Hill´s Cup Tři Studně - štafety

Už máme po sezóně, ale tohle je netradiční závod, navíc blízko, takže jsme neváhali. Spočívá v souhře týmu, jako první startuje canicross (první den hromadněm druhý den gundersenem), po doběhu do cíle uváže psa na stake out a běží předat scootristovi, ten do dojezdu opět připne psa na stake out a běží předat bikerovi. nebyla přípustná pomoc někoho jiného než člena štafety, tak jsme vymysleli strategii. No vymysleli, ono to ani jinak nešlo… Z króžku jsme poskládali 2 a ⅓ štafety. Naše byla ve složení Honzík s Jetinkou běží, já jedu scooter (jen jsem pořád nevěděla s kým, nakonec jsem vzala Casinku) a Peťa bike s Coppim. Beef se proběhla s Lenkou Štelclovou a Bady s Lenkou Introvič.

 

 

Každá štafeta musela mít své jméno. Jelikož jsem chtěla být věrná hanáčtině, tak jsem dlouho pátrala v hanáckém slovníku, ale nic se mi nepozdávalo, jediné rozumné bylo brabóch (brabóch=v hanáčtině brouk). A tak jsme byli Hanáčtí brabóši. Peťova štafeta se jmenovala Neřízené střely z Hané a štafeta, ve které byla Lenka Introvič Důchodci-rychlé šípy. Její název dával dokonalý smysl, rychlý šíp teda byla vlastně jen Lenka. Měli jednoznačný prim, byli nejstarší štafetou na startovním poli, dohromady 159 let!

Čtvrtek a pátek

Jelikož byl v pátek státní svátek, tak první kolo bylo v pátek večer, druhé v sobotu ráno a večer byla grilovačka a pařba. My jsme vyrazili už ve čtvrtek a udělali si tak krásnou 4 denní dovolenou.

 

Pár dnů před odjezdem se nám začali štafety rozpadat, Honzík vyhrožoval, že je nemocný, ten to ale nakonec dal, i když na něm bylo vidět, že není úplně v cajku a má toho plné kecky. Peťovi Pupíkovi měla jet scooter naše Zuzka a ta definitivně ochořela, naštěstí za ni našli náhradu. A nebyli jsme jediní.

 

Hned ve čtvrtek jsem prubla první velké vaření v kuchyni našeho autíčka. Moc dobrý a v pátek ráno volská oka na lunchmeatu. Osvědčila se výborně a chutnalo moc. Test polní kuchyně dopadl na výbornou. Večer jsme šli fandit našim hokejistům na MS, šály samozřejmě s sebou.

 

V pátek po obědě jsme si šli projít s pesanama trať, bylo teplo a tak jsme je pak vzali vykoupat do rybníku. Smočili jsme si taky nohy a Cas s Coppim to parádně osvěžilo.

 

Přijel Pavel Zvoláč se všemi miminy, co měl ještě doma a tak jsem vzala Forsetiho na návštěvu k sourozencům. Přerostl je všechny. Všichni z toho vrhu jsou ale úžasní.

 

Před startem jsem pesany pořádně polili, přece jen bylo tepleji a oni teplo špatně snáší. Hromadný start byl fakt mazec, 23 canicrossařů se současně vřítilo na trať. Naši pesani jsou moc šikovní a bez problému to dali, Bady je suterén a nic neřeší, Beef taky ne, Jetinka se trochu bála při předbíhání, ale zmákla to. Po chvíli co odstartovali jsme se šli připravit. Casinka je třeštidlo a čekat na předávku se jí nechtělo, Peťa s ní měl co dělat. Dobíhali první canicrossaři, první předávky a my vyhlíželi Honzíka s Jetinkou. A Honza byl v cíli, zamířil s Jetčou ke stake outu, připnul ji za obojek na úvazek a vyrazil mi předat. Ale ouvej. Po chvíli ho vyšší moc zastavila a srazila na kolena, současně Jetince málem zlomila vaz. Honza se zvedá a zjišťuje, co přemohlo. Odepíná amortizér od opasku a svobodně pokračuje dál a předává mi štafetu. Co se vlastně stalo? Honzík sice Jetču na stake připnul, ale zapomněl odepnout amortizér ať od sebe nebo od psa, což ho po natažení šňůry vrátilo přiměřenou silou zpět. On skončil na kolenách a Jetince málem ulomil hlavu. My s Peťou, čekajíc na předávku, jsme celé dění bedlivě pozorovali, a v tom okamžiku jsme vybuchli smíchy, Peťův komentář “Debil”, můj komentář “Náš Honzík” a to jste ještě neviděli výraz Jetinky a stake outu, asi ve smyslu “Co si jako myslíš, že děláš?”

 

Po předávce jsme s Cas plnou parou vyrazily vpřed. Byla jsem ráda, že před náma vyjel Venca a my se za ním chytli, za chvíli jsme ho předjeli a upalovali dál. Je pravda, že na své psy dost při jízdě “mluvím”, ale ječením bych to teda nenazvala. Venca si po dojetí ale stěžoval, že holky strašně ječí a lekl se on i pes :-D První část tratě vedla do kopce, makala jsem, co jsem mohla a dávalo mi to zabrat. Cas dřela a běžela jako drak. Rovinka v lese se zdála nekonečná. Vždycky jsem si myslela, že normální závodní trať, která vede obráceně je na začátku pořád kopce a až na konci se klesá. Omyl! Do kopce je to pořád! Jsme v cíli, rychle cvaknu Cas na úvaz a běžím předat Peťovi. Můj výraz musel být strašný, i podle důkazních fotografií, dala jsem do toho fakt všechno. Plácnu Peťu, Honzík pouští Coppiho, vyráží na poslední úsek a já padám na zem a snažím se chytit dech. Totální vyčerpání. Po chvilce se zvedám a jdu ke Casince, funí stejně jako já, makala parádně, holka jedna blonďatá. Jdu ji napojit, beru foťák a čekám u cíle na Peťu. Kluci jsou v cíli, Peťa asi funí víc než Coppi. Štafeta úspěšně dojela, můžeme se všichni odměnit, pejskové baštou a my pivem.

 

 

Poprvé jsem zde vyzkoušela poslední model mushingové koloběžky Race Pro, která zaznamenala ještě pár drobných úprav oproti původní. Přišla nám dva dny před závodem. Super svezení, kolobka sedí v terénu, v zatáčkách, jede parádně. Prostě bomba.

 

Sobota a neděle

Do další etapy se startovalo gundersenem. V noci popršelo, což bylo znát hlavně nahoře na louce. Lenka s Badym už nestartovala, udělala si něco s patou. Ti mladí atleti holt nic nevydrží :-) Její štafeta sehnala náhradníka, takže nakonec se finálových bojů zúčastnili. Přípravy na start, tentokrát se nám povedlo i zapnout kameru na Peťové přilbě, takže máme i videozáznam. Honzík doběhl úplně hotovej, vyrazily jsme s Cas, předjely hned jednu brndu a makaly do kopečka. Bylo trochu chladněji, tak to bylo na Cas znát, běželo se jí líp. Já jsem taky dloubala co mi síly stačily. Předala jsem Peťovi, postarala se o blonďatou holku a počkali jsme ho v cíli. Pozice jsme udrželi, takže spokojenost.

 

Pro naše pesany zkušenost, tenhle typ startu byl pro ně nový. Dlouho čekaly než mohli vyrazit na trať. Ale byla to sranda, štafetové závody jsou vždycky moc fajn.

 

A už jsme měli leháro. Pavlovi od Kostky jsem slíbila vyjížďku se psem na kolobce, tak jsme vzali pesany a ještě jsme si jeli trať projet, na pohodu. Pak jsem ještě vzala Badyho, aby mu nebylo smutno, že dnes nestartoval, a to trochu ostřejší tempem. Bady je prostě mašina.

 

Pohodové slunečné odpoledne a tak jsme si udělali piknik, došlo i na křepelčí vajíčka, která jsem vzala s sebou a uvařila na tvrdo. Forsítko se naučil nosit balónek, je to šikovnej kluk.

 

Proběhlo vyhlášení. Vyhlášena byla i nejkreativnější štafeta, byly to Tři Frrrndy, které startovaly v luxusních sukýnkách. A taky byl vylosován výherce poukazu na Kostku kolobku, byl to Broňa, který převzal poukaz s takovou velkou radostí a slovy ”Už nebudu běhat!”.

 

Večer byla grilovačka a pak pařba, hudba, tanec… Následující den ráno sbalit ancábl a domů.

 

 

 

Výsledky:

Hanácký brabóši (Honza Zbořil canicross, Markéta Pospíšilová scooter, Petr Pospíšil bike) 

Neřízené střely z Hané (Lenka Štelclová canicross, Daniela Dvořáková scooter, Petr Pupík bike)

Důchodci-rychlé šípy (Lenka Introvič/ Vláďa Šafr canicross, Jirka Stejskal scooter, Oto Janko bike)

Jak nás zachytily objektivy jiných

​© Copyright Dog Racing Kennel Robova louka ltd. all rights preserved.

bottom of page