top of page

30.-31.5.2015 Dětské dny

Předem domluvené akce na dětské dny se nám nakupily do jednoho víkendu. Program byl nabitý, počasí navíc pesanům moc nepřálo, bylo moc teplo. Jako pomocnou ruku jsme vzali maminu, která jako důchodce potřebovala vyplnit víkendový program. Moc nám pomohla, udělala ze všech akcí fotodokumentaci a taky si vyzkoušela jakou páru mají naši pesani, když některé nechápavce otáčela. Kromě vození dětí na kolobkách se psem jsme vzali i víc kolobek, aby si děti, ale i dospělí, mohli kolobku vyzkoušet samostaně.

 

Pro nás i psy velmi náročné, pesani dostávali moc vody, müsli, energii. I my jsme byli v neděli vyšťavení, Peťa popobíhal se psy, zapřahal, já jsem stála a kolobce na jedné noze, vyvažovala (mnohdy děti větší než já), psům pomáhala při rozjezdu, malé děti ještě podpírala... Večerní pivo bylo zasloužené. Ze psů toho nejvíc odmakala Jetinka s Beef, něco odjezdili i mlaďáci, Blečkovi se chtělo akorát nechat se mazlit. Máme ale moc šikovné hafany. Zvládli to fyzicky i psychicky. Děti byly nadšené a pořadatelé spokojení.

 

Vojenský dětský den Hamry
V sobotu dopoledne jsme vyrazili do Hamer, do vojenského prostoru, kde pořádali program pro své děti vojáci od 601. Z původních cca 150 dětí nakonec přišlo cca 250. Měly spoustu aktivit, soutěže, vojenskou techniku, ukázku práce zachránářských psů v sutinách a třešničkou bylo přistání bojového vrtulníku, které jsme taky skoukli. Stake out jsme natáhli, banery rozvinuli, vyložili koloběžky a začala akce. Bohužel jsme byli na otevřeném prostranství a svítilo slunko. Tak jsme psy pořád polévali a napájeli. Peťa zapřahal, já jezdila s dětma na kolobce, mamka v případě potřeby otáčela psy a fotila. Mezitím si děti i dospělí půjčovali kolobky a drandili sem a tam. Zjistili, že je to makačka. Zájem dětí byl velký. Jednak o vození a taky o mazlení pejsků na stakeoutu, kteří byli v obležení a celí šťastní. Před přistáním vrtulníku jsme už všechno sbalili, šli okouknout přistání, nechat se ofouknout a pak nás i nakrmili a vyrazili jsme na další akci. Nejlepší zážitek byl s jedním malým chlapečkem, který když jsme vyjeli, začal ječet, já jsem zpomalila, jako že se asi bojí a on se pak začal chlámat a smál se celou jízdu. To jsem zase zrychlila, ať z toho má pořádnej zážitek. Byl úžasně bezprostědní a nadšenej a tak jsem se celou jízdu smála i já.
Kácení máje Hrochov
Z Hamer jsme přejeli rovnou do Hrochova, naší budoucí domovské vísky. Hasiči zde pořádali kácení Máje a my jsme se s nimi domluvili, že uděláme doprovodný program. Pejskové si sice trochu odpočinuli, ale už svezli poměrně dost dětí. Mysleli jsme, že moc velký zájem stejně nebude, ale to jsme se spletli. Na návsi jsme zatloukli stekeoutu, pejskům jsme dali do vleku mřížky a šli se občerstvit. Za chvíli se spustil hrozný slejvák, průtrž mračen. Sice jsme se schovali pod stánek spolu s hasiči, ale déšť vítr zavál hluboko do stánku a byli jsme stejně mokří jak myši. Jak se bouřka přehnala, vysvitlo zase sluníčko, vzduch se pročistil a bylo fajn. Tak jsme vytáhli pejsky, kolobky a začaly se nám hlásit děti. Zájem opět nečekaně velký. Ostatní koloběžky byly taky pořád v permanenci. Nebylo lepší představení nás a našich psů občanům dědiny než tímto způsobem. Všichni spokojení, sbalili jsme náš cirkus  vyrazili domů. Pejskové si musí pořádně odpočinout, protože zítra je čeká další fuška :-)
Dětský den Želeč
V neděli nás čekali v Želči až na jednu hodinu, takže dopoledne si pesani dáchli. Našli jsme to na první dobrou, fotbalové hřiště. Šli jsme se domluvit s organizátory kde můžeme zabivakovat, kde vozit, domluva parádní, lidé vstřícní. Perfektní plácek pod stromy, pejskové pořád ve stínu, cesta polní cestičkou taky ve stínu, podmínky ideální. Na malou dědinu nebude moc velký zájem, jsme si říkali, opak byl opět pravdou. Dětičky se nám od začátku začali frontovat, střídali jsme pesany, zapřáhli i mlaďáky. Některé děti přišli několikrát. Pak už jsme museli začít vyhlašovat stop stav a přestávky, aby si pesani, a i my, odpočinuli. Nakonec už jsme museli vození utnout, poslední jen ti, co se ještě nesvezli a balíme. Psi už byli utahaní, my taky a navíc je to přestávalo bavit jezdit pořád se a tam. Se zástupci obce jsme se ale domluvili, že přístí rok sase a děti se nás taky ptaly, jestli přijedeme.

​© Copyright Dog Racing Kennel Robova louka ltd. all rights preserved.

bottom of page